Logga www.henrikporali.se

Recept Nötkött

1. Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

Recept Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

Ingredienser (4 Personer)

600 g Oxfilé

300 g Kantareller

1 Pressad vitlöksklyfta

2½ dl Matlagningsgrädde

Potatistortilla

800 g rå tärnad potatis

1 skivad gul lök

2 msk olivolja

2 Ägg

Gör så här:

1. Stek potatis och lök mjuka i hälften av oljan på medelvärme 3-4 minuter. Låt rinna av.

2. Vispa ihop ägg salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdigt ca 5 minuter.

3. Skär oxfilén i 4 portisonsbitar. Bryn lite smör i en het stekpanna i ett par minuter på varje sida. Salta och peppra och lägg över på tallriken.

4. Stek kantareller tillsammans med vitlök i lite smör i stekpannan i ett par minuter. Lägg sedan tillbaks köttet, tillsätt grädde och låt skjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden

Tillägg 3/5-2015 Jag kan meddela att när jag gjorde denna rätt så hade jag fyra ägg i tortillan och sedan fanns det inte kantareller så jag tog champinjoner istället och så hade jag i 2½ deciliter grädde som skulle vara för fyra. Och jag kunde inte heller hålla ihop tortillan och ni ser detta i bilden nedan, det ser inte så gott ut men det var väldigt gott. :)

Recept Oxfié i kantarellsås med potatistortilla