Logga www.henrikporali.se

Recept Träningsmat

Här ligger alla mina recept på träningsmat alla är inte detta men jag la dem här ändå. Jag har använt alla som träningsmat i alla fall så då ligger de här...

1. Chili kyckling pasta
2. Henriks köttfärssås med pasta
3. Kyckling ala milda
4. Chili concarne
5. Tonfiskpasta Nr:1
6. Tonfiskpasta Nr:2
7. Fiskgyta
8. Kyckling med chili pasta
9. Korv och bacon pastasås
10. Kyckling wok
11. Kyckling nudlar
12. Kyckling chili cayennepeppar pasta sås
13. Kycklning wok med szechuan
14. Mammas kalops med cayennepeppar
15. Kyckling wok med ostronsås

Recept Chili kyckling pasta

(För två personer)

Ingredienser:

ca 3 st/person Champinjoner

1 Chili frukt färsk

1 Klyfta Vitlök

½ Gul lök

ca 2 msk Felix chilisås

1 st Kycklingfilé

2 dl Grädde

En bra hög Spagetti

Gör så här:

Börja med att skala löken och hacka upp halva i ganska små bitar. Ta sedan och hacka upp vitlöksklyftan. Skiva sedan upp en till två centimeter av chilifrukten, skiva tunna skivor för den är stark. Skiva sedan champinjonerna. Ha i olja och lite smör i en panna och släng i löken, vitllöken och chilin. Låt detta gå ett par minuter. Skiva upp kycklingfilén i lagom bitar och lägg dessa i pannan. Låt dem gå ett tag tills det är dags att vända. När ni har vänt tar ni pappar och salt som ni behagar. När kycklingen har gått klart slår ni på grädden och sedan tar ni Felix chilisås. Om ni inte tål så mycket starkt ta det lugnt med såsen. Rör ihop och låt gå ett par minuter tills pastan är klar. Bör serveras med en kall öl. (Tuborg guld)

Recept Chili kycling pasta

Recept Henriks köttfärssås med pasta

(För två personer)

Ingredienser:

ca 6 st Champinjoner

1 st Chilifrukt färsk

1 st Gul lök

1 st Röd paprika

1 fp Körsbärtomater

1 fp (ca 500g) Krossadtomat

1 flaska (ta inte hela) Ketchup

1 fp (ca halvkilo) Köttfärs

1 burk (ta inte hela) Riven parmesan

1 bra hög Spagetti

Gör så här:

Skiva champinjoner, chilifrukt och paprika hacka löken. Dra i löken och chilin i panna och låt det fräsa ett tag. Lägg sedan i köttfärsen och fräs denna. När köttfärsen har stekt färdigt salta och peppra, tillsätt krossad tomat blanda runt. Tillsätt sedan ketchup efter smak. Låt detta koka i ca tio tolv minuter  så att det sätter sig. Tre minuter innan det skall serveras skall ni tillsätta paprikan den skall bara bli varm inte kokas sönder, skall ha spänst och tuggmotstånd. När ni hällt på såsen tillsätt paremsan efter behag och lägg till ett lager med delade körsbärstomater över hela tallriken för fruktig smak.


Recept Kyckling ala milda

(För en person)

Ingredienser:

1 st Kycklingfilé

1 st Vitlöksklyfta

1 fp (2.5 dl) Milda matlagningsgrädde

1 st (höns) Buljongtärning

ca 1-2 st Soltorkad tomat (i olja)

efter smak Basilika

2-3 st Tandpetare

Gör så här:

Finhacka tomaterna och strö sedan basilika över dem. Skär upp kycklingfilén i mitten och stoppa i den hackade tomaten med basilika i skåran, sätt ihop med tandpetarna. Peppra. Ta sedan i lite milda cuinesse eller annat fett i stekpannan. Lägg i vitlöksklyftan efter ni har finhackat den, låt gå en stund. Stoppade sedan i den pepprade kycklingen och låt den gå en stund tills den fått färg. Sänk sedan ner plattan och låt stå i milda matlagningsgrädde och smula ner hönsbuljongtärningen i grädden. Rör runt lite grann och sätt på ett lock eller folie. Låt detta skjuda i femton minuter tills kycklningen gått klart. Sätt på ris och servera detta med lite salt på riset. Det behövs inget salt på filén eller såsen för det är salt från buljongtärningen. Serveras bäst med ett glas gott vin till, men det går bra med en öl med. Det föredar jag. OBS välidigt gott. 

Recept Chili concane

(För två personer)

Ingredienser:

1 st Gul lök

1 st Grön paprika

ca 200 g Köttfärs

ca 1 tsk Soja

1 st (Ta inte hela) Milda culinesse 

1 fp (ca 500 g) Krossad tomat

1 fp Kidney bönor

1 klyfta Vitlök

efter smak Salt och peppar

efter smak chili peppar

Gör så här:

Hacka löken och dela paprikan i ganska små bitar (efter tycke) hacka eller om ni så vill, pressa sedan i vitlöken. Öppna förpackningen till tomaten och öppna kidneybönorna och skölj dem i durkslag. Dra i lite milda i pannan och ha i löken och paprikan. Fräs detta ett tag och lägg sedan i köttfärsen och fräs till den tills den är klar, och tillsätt sedan sojan. Häll sedan i bönorna, tomat och kryddor efter smak. (everntuellt pressa i vitlöken om denna inte är hackad, men i med den med) Låt detta puttra i ca tio minuter under tiden ni kokar riset och strör ett tunt lager med salt över det innan ni slår på concanen. Servera gärna med en kall tuborg öl. Smakig måltid!


Recept Tonfiskpasta Nr: 1

(För fyra personer)

Ingredienser:

300 g Pasta 

1 st Gul lök

en liten hög Smör

2 burkar Tornsfisk i vatten

2½ deciliter Kelda tomatsås

1 hög Parmesan

Gör så här:

Koka pastan. Skala och hacka löken. Fräs smöri kastrull. Häll av tonfisken och stoppa i kastrullen, hacka sönder den så den är i mindre bitar. Häll på tomatsåsen. Låt detta koka i cirka fem minuter, servera med pasta. Och massor med parmesan över det hela. Lätt rätt och snabb det tar tid som att koka pastan. 

Recept Tonfiskpasta Nr: 1

Recept Tonfiskpasta Nr: 2

(För två personer)

Ingredienser:

250 g Pasta

2 msk (Kan ta mer) Milda culinesse

1 st Gul lök

1 klyfta Vitlök

2½ dl Milda mat

2 tsk Dijonsenap

1 tsk Salt

1 Kryddmått (Ta ni lite mer) Svartpeppar

200 g (En burk) Creme Bonjur Gräslök

1 burk Tonfisk i vatten

Gör så här:

Koka pastan ha på lite smör efter kok. Skala och hacka löken och vitlök. Milda i kastrullen fräs lök och vitlök mjuk, låt det få lite färg. Häll i färskosten (detta är Bonjuren tror jag) låt smälta i, koka under omrörning. Häll av vatten från tonfisk och häll i servera med pasta.


Recept Fiskgryta

(För två personer)

Ingredienser:

Torsk eller Pollak (En förpackning) Fisk

1 st Röd Paprika

5 stora eller 7 små Champinjoner

1 fp (ca 500 g) Krossad tomat

ca en dl Milda culinesse

ca en dl Oliv olja

1 st Gul lök

Gör så här:

Olja och fett kan tas mindre om ni är rädda för fett själv tar jag mer milda för jag gillar smörsmaken. Börja med att hälla i mildan och oljan i en kastrull när detta smält tillsätt den gula löken som ni hackat i små bitar. Låt detta fräsa ett tag innan ni lägger i fisken. Om ni tar fryst fisk kan ni skiva den när den är lätt frusten då är det lättare att skära den. Låt detta koka ihop ett par minuter tillsätt sedan paprikan delad i smala remsor, champinjoner skivade och den krossade tomaten. Krydda med vitpeppar och salt och låt det koka i femtion minuter undetiden riset kokar klart. Servera med färska kvist körsbärtomater och lite gurka. Till detta kan jag rekommendera ett vitt vin. Makligsmåltid.


Recept Kyckling med chili pasta

(För två personer)

Ingredienser:

2 st Kycklingfilér

1 fp (500 g) Krossad tomat

4 st Champinjoner

1 st Gul lök

1 fp (2 dl kokbar) Cremé Faiche

en hög Cayennepeppar

Gör så här:

Stycka upp kycklingen och champinjonerna lägg i kycklingen först och stek tills den är lite brynt. Sedan stoppar ni in champinjonerna och den tärnade löken. Stek detta tills löken är mjuk och lite brynt. Sedan är det bara att slå på den krossade tomaten och låta detta koka ihop i cirka 10 minuter. Servera med pasta nummer 83 från barilla tortilioini, detta är bättre än spagetti den är lättare att äta och med mer luft i. Makligsmåltid.


Recept Korv och bacon pasta sås

(För två personer)

Ingredienser:

5 st Gillkorv

1 Paket Bacon

1 st Gul lök

1 fp (2 dl kokbar) Creme Fraiche

En hög Cayennepeppar

1 fp (500 g) Krossad tomat

Gör så här:

Börja med att slanta upp korven och tärna löken, lägg i korven först i stekpannan och låt den få färg. Fyll sedan på med löken och baconet, låt detta steka rätt hårt innan ni lägger till creme fraichen. Fyll på med cayennepeppar efter tycke och smak, kan dock meddela att denna peppar är starkare än chili om ni inte använt den tidigare. Tillsätt sedan salt och vitpeppar. Sist häller ni på den krossade tomaten och låter detta koka i cirka tio minuter. Ta inte spegetti till detta utan något roligare som fjärilspasta. Smaklig måltid. Tillägg 6/6-2009: Byt ut korven till hemma gjorda köttbullar det blir ännu godare.

Recept Korv och baconpastasås

Recept Kyckling wok

(För två personer)

Ingredienser:

2 st Kyckling filéer

½ påse (500 g) Wok Classic

ca 3 cm Ingefära

1 st Gul lök

1 dl Kyckling fond

2 dl Vatten

1 msk Farinsocker

2 rågade msk Majsena

2 msk Soja

Gör så här:

Börja med att skära kycklingen i lagom stora bitar. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Skala löken och skär den i halvor och dela sedan dessa till skivor. Få lite olja o woken och värm upp den tills oljan nästan ryker. Släng i kycklingen och låt den gå i 6-7 min eller tills den blivit gyllenbrun och genom stekt. Ta sedan upp den och lägg den på en tallrik. Slå på lite mer olja och häll i halva påsen med wok grönsaker classic, låt detta steka i 6-7 min men ha i ingefäran och löken efter en 5 min. Undertiden detta steks så blandar ni till såsen. Slå på kyckling fonden och vatten i en skål, tillsätt sedan två matskedar med soja, och en med farinsocker. Sist får ni i två skedar med majsena och vispa ihop det hela. När detta är klart så häller ni tillbaks kycklingen och tillsätter vitpeppar och salt, och rätt mycket cayennepeppar. När ni vänt runt detta tillsätter ni såsen, se till att vispa upp den innan ni tillsätter den. Sedan skall ni låta detta små koka i 4-5 min tills såsen tjocknar

Recept Kyckling wok

Recept Kycling nudlar

(För två personer)

Ingredienser:

4 st Kycklingfiléer

½ påse (500 g) Wok classic

ca 3 cm Ingefära

1 st (Färsk) Röd chili 

2 msk Worcesterchiresås

2 msk Soja

1 msk Strösocker

En hög Vitpeppar

En hög Salt

En hög Cayennepeppar

250 g Ris nudlar

Gör så här:

Börja med att skiva kycklingen i tunna skivor (ca 2 cm) dela sedan de stora bitarna i tre delar så går det snabbt att steka dem. Skiva chilin och skär ingefäran i stavar. Hetta sedan upp woken tills den ryker lätt och ha i chilin och ingefäran. Låt detta gå 1 min lägg sedan i löken och kycklingen. Låt detta gå ca 5 min tills kycklingen blivit brun. Sedna har ni i wok grönskaerna låt detta gå ca 5-6 min. Salta och peppra rejält. Samtidigt till detta skall ni koka upp vatten och ha i nudlar i kastrullen ca 5 min innan grönsakerna gått klart. Nuddlarna skall slås i kastrullen och sedan skall de tas av plattan och stå i 3 min innan man sköljer dem i kallt vatten. (Obs fastanar över allt) Så skall man slå på lite olja och röra runt och sedan i woken så att det går in när grönsakerna  är klara. Efter detta skall man slå på med worcestershiresås, soja och socker i woken och blanda runt nudlarna så att de tar färg. Låt detta gå i ca 2 min tills att allt är varmt. Dags att servera.

Recept Kyckling nudlar

Recept Kyckling chili cayennepeppar pasta sås

(För två personer)

Ingredienser:

2 st Kyckling filéer 

ca 5-6 små Champinjoner

2 dl Creme fraiche

2,5 dl Kela matläggningsgrädde

2 gafflar Sambal oelek

En hög Cayennepeppar

Gör så här:

Börja med att skiva kyckling filéerna i ca 2 cm delar. Dela sedan löken och skär den i mindre bitar. Skär champinjonerna i skivor. Lägg kycklingen i pannan så att den får lite färg. tillsätt sedan löken och champinjonerna och låt detta gå tills löken har mjuknat och tagit färg. Ta på vitpeppar och salt. Häll sedan ner creme fraichen och grädden i pannan. Tillsätt sedan två gafflar med sambal oelek eller så mycket ni vill ha. Till sist skall ni pumpa på med cayennepeppar så mycket ni  har lust. Låt det puttra under tio minuter så att det sätter sig. Koka någon rolig pasta och servera. Smaklig måltid.

Recept Kyckling chili cayennepeppar pasta sås

Recept Kyckling wok med szechuan

(För två personer)

Ingredienser:

2 st Kyckling filé

½ påsen Wok Grönsaker classic 900 g

500 g Uncle Bens sweet & sour szechuan

Gör så här:

Japp ännu en wok men denna gång lättare att göra. Skiva kycklingen och stek den i panna om ni inte har wok. När kyckligen tagit lite färg peppra och salta. Lägg halva påsen med wok grönsaker låt gå fyra fem minuter eller tills de är tinade. Jag tar lite mer salt och peppar på när de har tinat upp. Häll sedan på uncle ben såsen och låt detta puttra i fyra fem minuter. Klar att servera med jasminris och något beskt att dricka till. 


Recept Mammas kalops med cayennepeppar

(För två personer)

Ingredienser:

500-700 hekto Grytbitar nötkött

1 st Gul lök

krossade ca ½ tsk Kryddpeppar

En nypa eller lite mer Cayennepeppar

1 tsk Salt

1/4 tsk Vitpeppar

1-2 Lagerblad

½ dl Grädde

1 msk Soja

2 msk till redning Vetemjöl

Gör så här:

Börja med att tärna löken och skär ner köttet i sådana bitar ni vill ha dem. Sätt pannan på plattan och stek kött, lök och kryddor så att köttet får färg. Slå sedan över köttet och löken i kastrull och slå på vatten. Låt detta sedan koka i cirka en timme på rätt svag värme så att köttet blir mjukt. Red sedan ut mjölet i vatten och slå på det i kastrullen och häll på grädden och soja så det får färg. Låt sedan detta koka i ca fem minuter, klart att servera. Väldigt gott med potatis till och en öl.


Recept Kyckling wok med ostronsås

(För fyra personer)

Ingredienser:

1 st Röd paprika

1 st Gul paprika

1 st Grön paprika

200 g Champinjoner

1 Knippe Salladslök

400 g Kyckling filéer

1 msk Vegitabilisk olja

150 g Sojaböngroddar

6 msk Ostronsås

efter tycke Svartpeppar

Gör så här:

Kärna ut paprikorna och strimla dem fint. Skiva champinjonerna och ansa och skiva salladslökarna. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i stekpanna eller wok. Woka kycklingen 4-5 min till de är gyllenbruna. Blanda ner paprikan och champinjonerna och woka ytterligare 2-3 min. Ha sedan i salladalöken och sojabönsgorddarna och ostronsåsen. Woka i 2-3 min smaksätt sedan med svartpeppar. (Kan säga att jag tog hälften av detta och tog då fyra skedar med ostronsås) Servera helst med en kall tuborg guld. Smaklig måltid.

Recept Kyckling wok med ostronsås