Träningsmat

 

Här kommer mina recept på träningsmat...

 

Här kommer jag lägga in mina recept på träningsmat och lite till alla recept är inte träningsmat men de låg på samma sidan innan så jag la dem här nu.

 

 

Jag lägger till recept med tiden detta är mest träningsmat recept men lite annat kommer nog med. De nyaste recepten ligger längst ner.

 

Chili kyckling pasta!

 

 

 (För två personer)

Champinjoner            ca 3 st/person

Chili frukt färsk          1 st

Vitlök                        1 klyfta

Gul lök                       ½ st

Felix chilisås               ca 2 msk

Kycklingfilé                1 st

Grädde                      2 dl

Spagetti                     En bra hög

 

Börja med att skala löken och hacka upp halvan i ganska små bitar. Ta sedan och hacka upp vitlöks klyftan. skiva sedan upp en till två centimeter av chili frukten, skiva tunna skivor för den är stark. Sedan skivar ni champinjonerna. Ha i olja och lite smör i en panna och släng i löken, vitlöken och chilin. Låt detta gå ett par minuter. Skiva upp kyckling filen i lagom bitar och lägg i dessa i pannan. Låt dem gå ett tag tills det är dag för att vända. När ni har vänt tar ni peppar och salt som ni behagar. När kycklingen har gått klart slår ni på grädden och sedan tar ni Felix chilisås. Om ni inte tål så mycket starkt ta det lugnt med såsen. Rör ihop och låt gå ett par minuter tills pastan är klar. Jag tycker det är gott om man "bränner" löken en aning det ger en god smak. Servera gärna med en god öl. (Tuborg guld)

 

 

Chili kyckling pasta

 

Henriks köttfärssås med pasta!

 

 

(För två personer)

Champinjoner            ca 6 st

Chili frukt färsk          1 st

Gul lök                      1 st

Röd paprika              1 st

Körsbärstomater       1 fp

Krossad tomat          1 fp (ca 500g)

Ketchup (Heinz)       1 flaska ( ta inte hela)

Köttfärs                   1 förpackning (ca halvkilo)

Riven parmesan       1 Burk (ta inte hela)

Spagetti                   1 Bra hög

 

Skiva champinjoner, chilifrukt och paprika, hacka löken. Dra i löken och chili i panna och låt det fräsa ett tag, lägg sedan i köttfärsen coh fräs denna. När köttfärsen har stekt färdigt salta och peppra, tillsätt krossad tomat blanda runt. Tillsätt sedan ketchup efter smak. Låt detta koka i ca tio tolv minuter så det sätter sig. Tre minuter innan det skall serveras skall ni tillsätta paprikan den skall bara bli varm inte kokas sönder, skall ha spänst och tuggmotstånd. När ni hällt på såsen tillsätt parmesan efter behag och lätt till ett lager med delade körsbärstomater över hela tallriken för fruktig smak.

 

 

 

Kyckling ala milda!

 

 

(För en person)

Kycklingfilé                        1 st

Vitlöksklyfta                       1 st

Milda matlagningsgrädde    1 fp (2.5 dl)

Buljongtärning (höns)         1 st

Soltorkad tomat (i olja)      ca 1-2 st

Basilika                             Efter smak

Tandpetare                       2-3 st

 

Finhacka tomaterna och stör sedan basilika över dem. Skär upp kycklingfilén i mitten och stoppa in den hackade tomaten med basilika i skåran, sätt ihop den med tandpetarna. Peppra. Ta sedan i lite milda culinesse eller annat fett i stekpannan. Lägg i vitlöksklyftan efter ni har finhackat den, låt gå en lite stund. Stoppa sedan ner den pepprade kycklingen och låt den gå en stund tills den fått färg. Sänk sedan ner plattan och slå i milda matlagningsgrädde och smula ner hönsbuljongtärningen i grädden. Rör runt lite grann och sätt på ett lock eller folie. Låt detta sjuda i femton minuter tills kycklingen gått klart. Sätt på ris och servera detta med lite salt på riset. Det behövs inget salt att på filen eller i såsen för det finns bra med salt i buljongtärningen. Serveras bäst med ett gott glas vin till, med det går bra med en god öl också. Det föredrar jag, OBS vansinnigt gött! ;)

 

 

 

Chili concane!

 

 

(För två personer)

Gul lök                    1 st

Grön paprika          1 st

Köttfärs                  ca 200 g

Soja                       ca 1 tesked

Milda culinesse       1 st ( ta inte allt)

Krossad tomat       1 fp (ca 500 g)

Kiney bönor          1 burk

Vitlök                   1 klyfta

Salt                       Efter smak

Vitpeppar             Efter smak

Chili peppar         Efter smak

 

Hacka löken och dela paprikan i ganska små bitar (efter tycke) hacka eller om ni så vill, pressa senare i vitlöken. Öppna förpackningen till tomaten och öppna kidney bönorna och skölj av dem i durkslag. Dra i lite milda i pannan och ha i löken och paprikan. Fräs detta ett ag och lägg sedan i köttfärsen och fräs till den tills den är klar, och tillsätt sojan. Häll sedan i bönorna , tomat och kryddor efter tycke och smak. (eventuellt pressa i vitlöken om denne inte är hackad, men i med den också) Låt detta puttra i ca tio minuter under tiden kokar ni riset och strör ett tunt lager med salt över det innan ni häller upp concanen. Servera gärna med en kall tuborg guld. Smaklig måltid.

 

 

 

Tonfiskpasta Nr: 1

 

 

(För fyra personer)

Pasta                     300 gram

Gul lök                  1 st

Smör                     1 liten hög

Tonfisk i vatten      2 burkar

Kelda tomatsås     2½ deciliter

Parmesan              1 hög

 

Koka pastan. Skala och hacka löken. Fräs med smör i kastrull. Häll av tonfisken och stoppa in i kastrullen, hacka sönder den tills den är i mindre bitar. Och häll på tomatsåsen. Låt detta koka i cirka fem minuter, servera med pasta. Och massor med parmesan över det hela. Lätt och snabbt det som tar tid är att koka pastan.

 

 

Tonfiskpasta Nr: 1

 

Tonfiskpasta Nr: 2

 

 

(För två personer)

 

Pasta                                 250 gram

Milda culinesse                  2 matskedar (kan ta mer)

Gul lök                              1 st

Vitlök                               1 klyfta

Milda mat                         2½ deciliter

Dijonsenap                       2 teskedar

Salt                                  1 tesked

Svartpeppar                     1 kryddmått (ta ni lite till)

Cereme Bonjur Gräslök    200 gram (en burk)

Tonfisk i vatten                 1 burk

 

Koka pastan ha på lite smör efter kok. Skala och hacka löken och vitlök. Milda i kastrull fräs lök och vitlök mjuk, låt det inte ta färg. Häll i färskost (detta är Bonjouren tror jag) låt smälta i, koka upp under omrörning. Häll av vatten från tonfisk och häll i servera med pasta. Detta är gott mos det, testa.

 

 

 

Fiskgryta!

 

 

(För två personer)

Fisk                            Torsk eller Pollak (en förpackning)

Röd paprika               1 st

Champinjoner            5 stora eller 7 små ca

Krossad tomat         1 fp (ca 500 g)

Milda culinesse          ca en deciliter

Oliv olja                    ca en deciliter

Gul lök                      1 st

 

Olja och fett kan tas mindre om ni är rädda för fett själv tar jag mer milda för jag gillar smörsmaken. Börja med att hälla i mildan och oljan i en kastrull när detta smält så tillsätt den gula löken som ni har hackat i små bitar. Låt detta fräsa ett tag innan ni lägger i fisken, om ni tar fryst fisk kan ni skiva den när den är lätt frusen då det är lättare att skära den. Låt detta koma ihop i ett par minuter tillsätt sedan paprikan delad i smala remsor, champinjoner skivade och den krossade tomaten. Krydda med vitpeppar och salt och låt det koka i femton minuter undertiden riset kokar klart. Servera med färska kvist körsbärstomater och lite gurka. Till detta kan jag rekommendera ett vitt vin. Makligsmåltid.

 

 

 

Kyckling med chili pasta!

 

 

(För två personer)

Kycklingfilé                    Två styck

Krossad tomat               1 fp (500 g)

Champinjoner                4 st

Lök                               1 st

Creme Fraiche               1 fp (2 dl kokbar)

Cayennepeppar             En mängd

 

Stycka upp kycklingen och champinjonerna lägg i kycklingen först och stek tills den blir lite brynt. Sedan stoppar ni in champinjonerna och den tärnade löken, stek detta tills löken är mjuk och lite brynt. Sedan är det bara att slå på den krossade tomaten och låta detta koka ihop i cirka 10 minuter. Servera med pasta nummer 83 från barilla tortilioni, detta är bättre än spagetti den är lättare att äta och med mer luft i. Makligsmåltid.

 

 

 

Korv och bacon pasta sås!

 

 

(För två personer)

Grillkorv                    5 st

Bacon                       1 paket

Lök                          1 st

Creme Fraiche          1 fp (2 dl kokbar)

Cayennepeppar        En hög

Krossad tomat          1 fp (500 g)

Börja att slanta upp korven och tärna löken, lägg i korven först och låt den ta färg. Fyll sedan på med löken och baconet, låt detta steka rätt hårt innan ni lägger till creme fraichen. Fyll på med cayennepeppar efter tycke och smak, kan dock meddela att denna peppar är starkare än chili om ni inte använt den innan. Tillsätt sedan salt och vitpeppar. Sist häller ni i den krossade tomaten och låter detta koka i cirka tio minuter. Ta inte spagetti till detta utan något roligare som exempel fjärilspasta. Smaklig måltid.

 

 Tillägg 6/6-2009: Byt ut korven mot hemgjorda köttullar det blir ännu godare.

 

Korv och bacon pasta sås

 

Kyckling Wok!

 

 

(För två personer)

Kyckling filéer                    2 st

Wok Classic                      ½ påse (500 g)

Ingefära                             Cirka 3 cm

Gul lök                              1 st

Kyckling fond                    1 deciliter

Vatten                               2 deciliter

Farinsocker                       1 msk

Majsena                            2 rågade msk

 Soja                                  2 msk

 

Börja med att skära kycklingen i lagom stora bitar. Skala ingefäran och skär den i tumma strimlor. Skala löken och skär den i halvor och dela sedan dessa till skivor. Få i lite olja i woken och värm upp den tills oljan nästan ryker. Släng in kycklingen och låt den gå i 6-7 min eller tills den blivit gyllenbrun och genom stekt. Ta sedan upp den och lägg den på en tallrik. Slå på lite mer olja och häll i halva påsen med wok grönsaker classic, låt detta steka i 6-7 min men ha i ingefäran och löken efter en 5 min. Undertiden detta steks så blandar ni till såsen. Slå i kyckling fonden och vatten i en skål, tillsätt sedan två matskedar med soja, och en med farinsocker. Sist får ni i två skedar med majsena och vispar ihop det hela. När detta är klart så häller ni tillbaks kycklingen och tillsätter vitpeppar och salt, och rätt mycket med cayennepeppar. När ni vänt runt detta tillsätter ni såsen, se till att vispa upp den innan ni tillsätter den. Sedan skall ni låta detta små koka i 4-5 min tills såsen tjocknar

 

 

Kyckling wok

 

Kyckling nudlar!

 

 

(För två personer)

Kyckling filéer                        4 st

Wok Classic                        ½ påse (500 g)

Ingefära                               Cirka 3 cm

Röd chili (färsk)                   1 st

Worcesterchiresås               2 msk

Soja                                    2 msk

Strösocker                          1 msk

Vitpeppar                            En hög

Salt                                     En hög

Cayennepeppar                   En hög

Ris nudlar                            250 g

 

Börja med att skiva kycklingen i tunna skivor (ca 2 cm) dela sedan de stora bitarna i tre delar så går det snabbt att steka dem. Skiva chilin och skär ingefäran i stavar. Hetta sedan upp woken tills den ryker lätt och ha i chilin och ingefäran. Låt detta gå 1 min lägg sedan i löken och kycklingen. Låt detta gå ca 5 min tills kycklingen blivit brun. Sedan har ni i wok grönsakerna låt detta gå ca 5-6 min. Salta och peppar rätt rejält. Samtidigt till detta skall ni koka upp vatten och ha i nudlarna i den ca 5 min innan grönsakerna gått klart. Nudlarna skall slås i kastrullen och sedan skall de tas av plattan och stå i 3 min innan man sköljer dem i kallt vatten. (obs fastar över allt) Så skall man slå på lite olja och röra runt och sedan i woken så att det går i när grönsakerna är klar. Efter detta skall man slå på med worcestershiresås, soja och socker i woken och blanda runt nudlarna så att de tar färg. Låt detta gå i ca 2 min tills allt är varmt. Dags att servera.

 

 

Kyckling nudlar

 

Kyckling chili cayennepeppar pasta sås!

 

 

(För två personer)

Kyckling filéer                        2 st

Champinjoner                        Ca 5-6 små

Creme Fraiche                       2 dl

Kelda matlagningsgrädde       2,5 dl

Sambal oelek                         2 gafflar

Cayennepeppar                     En hög

 

Börja med att skiva kyckling filéerna i ca 2 cm delar. Dela sedan löken och skär den i mindre bitar. Skär champinjonerna i skivor. Lägg kycklingen i pannan så att den tar lite färg. Tillsätt sedan löken och champinjonerna och låt detta få tills löken har mjuknat och tagit färg. Ta på vitpeppar och salt. Häll sedan ner creme fraichen och grädden i pannan. Tillsätt sedan två gafflar med sambal oelek eller så mycket ni tror ni tål. Till sist skall ni pumpa på med cayennepeppar så mycket ni har lust till. Låt detta puttra under tio minuter så att det sätter sig. Koka någon rolig pasta och servera. Smaklig måltid.

 

 

Kyckling chili cayennepeppar pasta sås

 

Kyckling Wok med szechuan!

 

 

(För två personer)

Kyckling filé                                                2 st

Wok grönsaker Findus classic 900g              Halva påsen

Uncle Bens sweet & sour szechuan              500g (En burk)

 

Japp ännu en wok men denna gång lättare att göra. Skiva kycklingen och stek den i panna om in inte har wok. När kycklingen tagit lite färg. Peppra och salta. Lägg i halva påsen med wok grönsakerna låg gå en fyra fem minuter eller tills de är tinade. Jag tar lite mer salt och peppar på när de har tinat upp. Häll sedan på uncle ben såsen och låt detta puttra i fyra fem minuter. Klart, servera med jasminris och något beskt att dricka till.

 

 

 

Mammas kalops med cayennepeppar!

 

 

(För två personer)

Grytbitar nötkött                                        500-700 hekto

Lök Gul                                                     1 Styck

Kryddpeppar                                            Krossade ca ½ tesked

Cayennepeppar                                         En nypa eller lite mer

Salt                                                           1 tesked ca

Vitpeppar                                                 1/4 tesked ca

Lagerblad                                                 1-2

Grädde                                                     ½ deciliter ca

Soja                                                         1 matsked ca

Vetemjöl                                                  2 matskedar ca till redning

 

Börja med att tärna löken och skär ner köttet i sådana bitar ni vill ha dem. Sätt en panna på plattan och stek kött och lök och kryddor så att köttet får färg. Slå sedan över köttet och löken i kastrull och slå på vatten. Låt detta sedan koka i cirka en timme på rätt svag värme så att köttet blir mjukt. Red sedan ut mjölet i vatten och slå i det i kastrullen och häll på grädden och sojan så det får färg. Låt sedan detta koka i ca fem minuter, kart att servera. Väldigt gott med potatis till och en öl.

 

 

 

Kyckling wok med ostronsås!

 

 

(För fyra personer)

Röd Paprika                                            1 Styck

Gul Paprika                                             1 Styck

Grön Paprika                                          1 Styck

Champinjoner                                         200 Gram

Salladslök                                               1 Knippe

Kyckling filéer                                         400 Gram

Vegitabilisk olja                                       1 Matsked

Sojaböngroddar                                      150 Gram

Ostronsås                                               6 Matskedar

Svartpeppar                                            Efter

 tycke

Kärna ur paprikorna och strimla dem fint. Skiva champinjonerna och ansa och skiva salladslökarna. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i stekpanna eller wok. Woka kycklingen 4-5 minuter tills de är gyllenbruna. Blanda ner paprika och champinjoner och woka ytterligare i 2-3 min. Ha sedan i salladslöken och sojabönsgroddar och ostronsås. Woka i 2-3 minuter smaksätt sedan med svartpeppar. (Kan säga att jag tog hälften av detta och tog då fyra skedar med ostronsås) Serveras helst med en kall tuborg guld. Smaklig måltid.

 

 

Kyckling wok med ostronsås

Copyright 2006-2017 (C) Henrik Porali webmaster@henrikporali.se

Made with Adobe Muse