Nötkött

 

Här kommer mina recept på nötkött...

 

Jag kommer lägga in recept på nötkött på denna sida kommer tätast en gång varannan månad. Jag har lagt in nytt idag 3/5-2015 på oxfilé och det kommer mer sedan.

Jag skall lägga till meny som ni kan klicka i det gör jag idag så det skall komma med så att det är lättare att hitta på sidan när jag får upp mer recept

 

 

  1. Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

 

 

 

 

 

 

 

 

Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla

 

Ingredienser (4 Personer)

 

600 g Oxfilé

300 g Kantareller

1 Pressad vitlöksklyfta

2½ dl Matlagningsgrädde

 

Potatistortilla

 

800 g rå tärnad potatis

1 skivad gul lök

2 msk olivolja

2 Ägg

 

Gör så här:

 

1. Stek potatis och lök mjuka i hälften av oljan på medelvärme 3-4 minuter. Låt rinna av.

 

2. Vispa ihop ägg salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan. Häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdigt ca 5 minuter.

 

3. Skär oxfilén i 4 portionsbitar. Bryn i lite smör i en het stekpanna i ett par minuter på varje sida. Salta och peppar och lägg över på tallriken.

 

4. Stek kantareller tillsammans med vitlök i lite smör i stekpanna i ett par minuter. Lägg sedan tillbaks köttet, tillsätt grädde och låt sjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden.

 

Tillägg 3/5-2015 Jag kan meddela att när jag gjorde denna rätt så hade jag i fyra ägg i tortillan och sedan fanns det inte kantareller så jag tog champinjoner istället och så hade jag i 2½ deciliter grädde som skulle vara för fyra. Och jag kunde inte heller hålla ihop tortillan och ni ser detta i bilden nedan det ser inte så gott ut men det var väldigt gott. :)

 

Oxfile i knatarellsås med potatistortilla

Copyright 2006-2019 (C) Henrik Porali webmaster@henrikporali.se

Made with Adobe Muse