Griskött

 

Här kommer mina recept på griskött...

 

Jag kommer lägga in recept när jag kan göra dem det blir en gång vara annan månad som jag hoppas att jag har råd.

 

 

 

Fläskfilé gryta med svamp

 

(För fyra personer)

 

Ingredienser:

 

500 g Fläskfilé

2 msk Milda flytande margarin

150 g färska kantareller (alt burk)

100 g färska champinjoner, skivade (alt burk)

1 gul lök, finhackad

2,5 dl vatten

1 st Knorr fond de chef beef

2½ dl Milda mat

Salt och svartpeppar

 

Gör så här:

 

1. Borsta ren svampen från ev smuts och skräp. Skiva champinjonerna. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ centimeters tjocka skivor. Stek filéerna i mat fett i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

 

2. Ta upp köttet vira in det i aluminium folie. Stek den hackade löken tillsammans med kantarellerna och champinjonerna i matfett i en panna med hög kant. Tillsätt vatten, buljong och Milda mat. Smaka av med peppar och salt.

 

3. Lägg i filébitarna i grytan och hetta upp den. Servera grytan tillsammans med kokt potatis, ris eller pasta.

 

Jag fick inte tag i kantareller denna gången heller så jag tog bara champinjoner. 28/6-2015

 

Fläskefilé gryta med svamp

Copyright 2006-2017 (C) Henrik Porali webmaster@henrikporali.se

Made with Adobe Muse